Rólunk

A Krausz név nem csupán egy csokoládémárkát takar, hanem visszatekintést is jelent a régmúlt családi hagyományokra. Szilárd, a csokoládégyár tulajdonosa, aszeretett fogarasi szász származású Krausz dédnagymamáról nevezte el cégét. Számára a nagyamama jelképezi a családi értékeket és hagyományokat.

A Kolozsváron eltöltött egyetemi évei után Szilárd fagyizókat és cukrászlaborokat nyitott, de az igazi kaland Csíkszentimrén kezdődött, a nagymamától örökölt házban! Ott döntötték el, hogy megalapítják saját csokoládégyárukat.

 

Az első lépések nem voltak könnyűek: külföldről kellett beszerezni a csokoládé formákat és a minőségi alapanyagokat, ugyanakkor az egyedi csomagolás megtervezése és kivitelezése is nagy kihívást jelentett.

Számukra a csokoládékészítés művészet, mert mindenízesítés mögött egy külön történet rejlik. Kávékrémes,narancsos-mogyorós, liofilizált epres és málnás,tepertős, és sok más olyan ízesítéssel lepnek meg,amelyekről talán eddig nem is hallottál. Minden csokoládé kakaóvajból készül, megőrizve a krémes éscsillogó formáját.

Örömmel várjuk az érdeklődőket a családicsokoládéműhelyünk meglátogatására! Itt nemcsak megkóstolhatják különleges ízű édességeinket, hanembetekintést is nyerhetnek a csokoládék elkészülésénekfolyamatába!

 

Dióhélyban Fazakas Szilárd vagyok, a Krausz Handmade Premium Chocolate kézműves csokoládégyár létrehozója gyerekkoromban, szüleimnek segítve a kürtőskalács készítéssel, majd Kolozsváron fagylaltozókat működtetve kóstoltam bele az édességek világába.

És a családi kötődések nem érnek itt véget: szász származású dédnagymamámról neveztem el a márkát, amelyet a tőle örökölt házban kezdtem gyártani. Mivel a csokoládékészítés folyamata iránt nagy az érdeklődés, nagy sikerű látogatóközpontot is nyitottam az üzem mellé.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek